В обектива

Путин: САЩ погазиха правото! Ще отговорим на удара в Сирия


Президентът Владимир Путин смята ударите на САЩ в Сирия като нарушение на нормите на международното право. Това е акт на агресия против суверенна държава, която създава сериозна пречка пред създаването на международна коалиция за борба с тероризма. Това е заявил говорителят на Путин – Дмитрий Песков, цитиран от „Ехото на Москва“.

Русия ще иска бързо свикване на Съвета за сигурност на ООН заради американския удар по ВВС базата край Хомс.

Президентът Путин смята американските удари по Сирия за агресия срещу суверенна държава в нарушение на нормите на международното право, при това с измислен повод, каза Песков.

Според Путин пълното пренебрегване от САЩ на факти, че бунтовниците в Сирия използват химическо оръжие, само усложнява положението.

Американската атака сериозно вреди на руско-американските отношения, „които и без това са в плачевно състояние“ и пречи ефикасно да се противодейства на тероризма, заяви Песков, предавайки мнението на Путин.

Руският президент е на мнение, че американският удар е опит да се отвлече вниманието на света от многото жертви сред мирното население в Ирак, добави Песков, цитиран от РИА Новости.

Русия предупреди за негативни последици от евентуални въздушни удари на САЩ в Сирия.

Руският заместник-посланик в ООН Владимир Сафронков предупреди, че ще има „негативни последици“, ако САЩ решат да нанесат въздушни удари в Сирия заради смъртоносната химическа атака, предаде Ройтерс.

„Трябва да мисл…