В обектива

Терорът удари и Стокхолм (НА ЖИВО + СНИМКИ)


Извънредна ситуация в шведската столица Стокхолм, съобщава в. „Афтонбладет“. Камион се е вряза в тълпа на оживена улица в града.

Според официалната информация до момента трима души са загинали. Местните медии обаче споменават за пет жертви и за много пострадали хора.

Според някои данни трима души са изскочили от кабината на камиона и са започнали да стрелят. Стотици души са бягали за живота си, след като машината се забила в ъгъла на сграда. Били са чути и изстрели. На кадри, излъчени по телевизиите, се виждат няколко души, които лежат на улицата. Има тела, които са покрити

Инцидентът е станал на главната пешеходна улица „Дротнингатан“ минути преди 15.00 часа местно време, съобщава Би Би Си. Говорител на местната полиция допълва, че в 14.53 часа е постъпил сигнал за помощ и ранени хора.

„Полицията получи сигнал, че лице в превозно средство е ранило други хора“, се казва в съобщение на правоохранителните органи, публикувано в Twitter.

Инцидентът с камиона в Стокхолм е „атентат“, твърдят шведските сили за сигурност. Премиерът на скандинавската страна Стефан Льовен заяви, че „Швеция е подложена на нападение и всичко сочи, че става дума за терористичен акт“. Един човек е арестуван във връзка с нападението, съобщи още министър-председателят, но думите му бяха отхвърлени от говорител на полицията.

По разказите на очевидци обаче шофьорът е носил маска тип качулка и най-вероятно е задържан. В шведските медии дори с…