Интериор

Интериорен проект за малък апартамент в стил лофт

На български loft означава таван / таванско помещение и като цяло този стил е присъщ за таванските помещение. За тези от вас, които не са запознати с него ще вметна, че стилът е все по-популярен напоследък и влиянието му се усеща и у нас. Той е известен с това, че дава възможност на дизайнерите да използват евтини материали като бетон, тухли, метал, стъкло и други груби материали по стените, подовете и таваните или дори не използването на такива.

Проектът, който разглеждаме в тази статия е за малко студио, собственост на млада жена, която по професия е творчески директор на голяма рекламна агенция и това е наистина показателно за интериора на нейното ново жилище. Както вече стана ясно, малкото студио е проектирано в лофт стил, притежавайки всички отличителни черти за това интериорно течение.


Дизайнерите трябвало да създадат удобен дом, където собственичката да има възможност да се отпусне, да обсъжда нови идеи с приятели  и колеги, да има достатъчно място за събиране на малък кръг от близки хора, а визията на интериора да е вдъхновение за нови творчески подвизи.

Основните цветове в апартамента са сведени до няколко нюанса на сивото и кафявото. Сиви са няколко от стените и част от мебелите, които са в строго минималистичен стил, а върху тавана на жилището бетона е оставен на показ, затвърдяващ индустриалното усещане. Кухненската престилка, както и една от стените са покрити с износени тухли – неизменна част от лофт стила и един страхотен декоративен елемент за всеки, който харесва нестандартните похвати в интериора.

Въпреки скромните размери, в жилището е намерено място за просторна всекидневна с разтегателен диван, работно място, напълно оборудвана кухня с малка трапезарна зона с маса за четирима и не на последно място – спалня, която се явява ниша на основното помещение, но за сметка на това има възможност за разделяне от него чрез плътна завеса.

Въпреки монотонните цветове, студиото се усеща изключително светло и приветливо, благодарение на големите прозорци, с които жилището разполага. Макар и малко в апартамента откриваме няколко цветни елемента, които внасят доза разнообразие и разчупват строгата индустриална атмосфера.