В обектива

Ракетите „Томахоук“ вдигнаха рейтинга на Тръмп


По-голямата част от американците одобряват решението на Доналд Тръмп да даде зелена светлина за удари срещу режима на Башар Асад. Това сочи ново социологическо проучване на „Си Би Ес нюз“.

57% от анкетираните споделят, че одобряват ударите с ракети „Томахоук“ срещу база на сирийските въоръжени сили. Общо 1006 души са били анкетирани.

Близо седемдесет процента смятат, че американският президент Доналд Тръмп трябва да поиска одобрение от Конгреса, преди да предприеме последващи стъпки в сирийския конфликт.

Рейтингът на одобрение на държавния глава също леко се е повишил след ударите в Сирия, достигайки близо 43%. По-голямата част от американците все пак са против наземни операции в страната.

Факти.бг припомня, че американските въоръжени сили нанесоха удари по сирийска военна база с крилати ракети „Томахоук“, изстреляни от далечно разстояние.

Това доведе до напрежение, а Москва сравни атаките като тези през 2003 година в Ирак. „Тогава САЩ и техните съюзници атакуваха Ирак, без да се съобразяват с международните норми и Съвета за сигурност към ООН“, заяви руският външен министър Сергей Лавров….