Бизнес и Политика

Умни дрехи, които се продават сами

Свързани фризери, чешми, ютии и климатици – това е на път да се превърне в ежедневие. Компаниите все повече усещат нуждата от свързаност на продуктите с Интернет и все по-често дават на потребителя това, което иска.

Тази тенденции се пренася и в модата. Учени от Университета в Бирмингам са успели да свържат отделни дрехи с Интернет. Повечето от нас имат в гаредероба си дрехи, които не носят, а често се случва новите покупки, никога да не се експлоатират.

Умните дрехи, обаче, ще Ви пратят sms, с напомняне, че Ви чакат в гардероба и е добре да ги облечете. Ако пренебрегнете няколко sms-а, пък, дрехите сами ще се предложат за продажба в мрежата.

„Представете си изненадата на човек, който получи съобщение за наддаване за дреха, която не си спомня, че има.“, коментират създателите. Умните дрехи ще помогнат на хората да премислят покупките си. Често покупката на дреха е необмислена и именно това пълни гардероба ни с дрехи, които никога не сме носили.

Когато една умна дрехи вече не ни харесва, тя ще може да се продаде на друг. А, най-хубавото е, че сама ще може да си избере новия собственик, а ние – само получаваме парите от инициативата на умната ни блузка.