В обектива

Младежи с тежки изгаряния при атака в нощен клуб


Най-малко 12 души са получили изгаряния при атака в лондонски нощен клуб с киселинно вещество, предаде „Индипендънт“.

Инцидентът е станал в клуб, намиращ се в източната част на британската столица. Близо 600 души са били евакуирани след нападението.

Силите за сигурност бързо опровергаха появилата се информация, че може да става въпрос за терористично нападение. Най-вероятната причина е спречкване между две групи младежи.

Полицията разкри, че издирва мъж, заподозрян за атаката със силно отровно вещество. Двама души – на видима възраст от около 20 години – са хоспитализирани. Те са в „сериозно“ състояние, но няма опасност за живота им, посочиха властите. И двамата са с тежки изгаряния.

Други 10 души, били на мястото на нападението с отровно вещество, са получили наранявания. До този момент полицията не е арестувала никого, но разследването продължава.

Мерките за сигурност на Острова са повишени след терористичното нападение пред британския парламент. Свидетели споделиха, че около нощния клуб е било „като във война“ – навсякъде е имало полицаи.

Властите разкриха, че след направените анализи е станало ясно, че е използвана корозивна субстанция в нощния клуб. Освен полицаи, на място са пристигнали и пожарникари.

Инцидентът е станал малко след 01:00 часа местно време. Журналист, бил в региона по това време, написа в социалните мрежи, че има засилено полицейско присъствие….