В обектива

Северна Корея се перчи с елитни командоси


По време на военния парад в Пхенян севернокорейците се похвалиха с елитни командоси, които трябва да защитят лидера Ким Чен-ун от Доналд Тръмп, пише „Дейли мейл“.

Изданието обърна внимание на елитните бойни части към въоръжените сили, с които Пхенян се перчи и показва на враговете си какво ги чака при инвазия в страната.

Добре обучените спецчасти към армията за тренирани да защитят своя лидер при външна атака и опит режимът да бъде свален от власт.

Британското издание обръща внимание на екипировката на командосите. Те маршируваха с гранатомети, както и специална екипировка за нощно виждане.

Експерт заяви пред агенция „Йонхап“, че елитните командоси са обучени да се изправят очи в очи с американските сили, които в даден момент ще влязат в директен сблъсък със Северна Корея.

Военният парад се проведе на фона на повишеното напрежение между Съединените американски щати и Северна Корея. Регионът много скоро може да се превърне в гореща точка на военен конфликт, предупреждават експерти.

Вицепрезидентът Майк Пенс заяви, че „ерата на стратегическо търпение към Северна Корея е приключила“. Той посети демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея.

Администрацията на Доналд Тръмп ясно показа, че иска да сложи край на ядрените опити и програма на Пхенян, която застрашава сигурността в региона. Севернокорейците, от своя страна, обвиняват американците и Южна Корея, че тренират за инвазия в страната.