Интериор

„Сребърни есета“ на Анжело Красини в галерия „Средец“


На 19 април (сряда) в галерия „Средец” на Министерството на културата се открива изложба на известния с ювелирните си украшения художник Анжело Красини. Изящната експозиция от нови творби ще се открие от 18.00 часа. Тя е озаглавена „Сребърни есета” и е вдъхновена от неповторимата красота на природните форми. Това съобщиха от Министерството на културата.

„Анжело Красини е художник в това как доброто му око гали природните форми и затова те тъй естествено лягат в метала, без да губят първичната си пластика. „Сребърни есета” е събрала цял рой душевни трепети и мисловни откровения. Невероятно е как в този бушуващ около нас свят той е опазил поетичния си натюрел. Сигурно защото създаденото от него е предназначено за жените – не само да ги украси и да им достави наслада, но и да изрази тяхната съкровеност”, пише Ружа Маринска за носителя на десетки награди за накити.

„Неговото име от десетилетия се свързва с ювелирни бижута-уникати. Творбите му се отличават с виртуозна изработка и поетична чувственост, и са специален реверанс към жената, майката и природата. Крехката природна красота е основна насока в творчеството му: вгледан в миниатюрната прелест на треви, цветчета, листа, той отлива в сребро природните форми. Така те запазват своята „индивидуалност”, асиметричност и причудливост. Вплетени в конструкцията на колиета, пръстени и гривни, те умножават това усещане, още повече когато са в досег с женското …