Интериор

Оригинален интериор на таванско помещение с интересни елементи

Въпреки, че се намира в курортно градче, този апартамент е предназначен за целогодишно ползване от неговите собственици – възрастна двойка, която потърсила услугите на интериорния дизайнер Павел Алексеев за цялостно обновяване на интериора на техния нов дом. Таванското жилище претърпяло цялостна метаморфоза, за да заприлича на това, което ще видите в този материал, а целия процес и всеки детайл около новия интериор бил съгласуван с неговите собственици.

Основните желания на семейството били да се запази духа на мансардата, да се добави повече светлина и не на последно място – да се премахне неприятното усещане, което създавали прекалено ниските тавани в спалнята.

Жилището предлага комбинирана всекидневна с кухненски бокс, спалня и тоалетна. За да се добави повече светлина в основното помещение, тъй като там прозореца е само един, дизайнера прибегнал към един много интересен и креативен похват. Той добавил „въображаем прозорец“ над кухненската зона, поставяйки ярък осветителен панел на високия таван, които успешно имитират интензитета и цветовия диапазон на естествена светлина, която би идвала от прозорец с подобна локация и размери.

Основните цветове тук са черно, бяло, естествения цвят на светлото дърво и няколко ярки цветови акцента, които разнообразяват иначе монохромната цветова палитра. Усещанията са за едно приятно и светло място, а основна заслуга за това имат многото и различни източници на изкуствена светлина, които умело създават различни контрасти.

Дневната зона също има какво да покаже, привличайки вниманието ни с интересна акцентираща стена. Поддържайки черно-бялото настроение, въпросната стена наподобява голяма черна дъска за рисуване, върху която е изобразен старт спортен автомобил – голяма страст на собственика на жилището.

Спалнята следва линиите и цветовите усещания, който вече видяхме в основното помещение. Тук обилното количество черен цвят е заменен от плътен нюанс на синьото, което контрастира чудесно с основния бял цвят, създавайки също толкова динамична среда. В спалнята е заложено на вграденото LED и амбиентно осветление, което допринася за модерната визия на стаята, а в тъмните часове на денонощието създава интересни настроения.

Въпреки, че интериора на жилището е предвиден за по-възрастно семейство, визията му е младежка, изпълнена с интересни цветни нюанси, свежи декоративни елементи и множество оригинални интериорни решения.