В обектива

Стрелба в Париж. Един полицай е убит (НА ЖИВО) (СНИМКИ)


Стрелба в Париж. Един полицай е убит. Първоначалните данни бяха за двама убити, но френските власти опровергаха информацията на агенция Ройтерс за втори загинал представител на полицията. Стрелбата естанала на централния булевард на Париж – „Шанз-Елизе”. Това съобщават френски медии. Няколко часа след атентата отговронстта за него пое Ислямска държава, съобщи агенция AFP.

Силите на реда са отцепили района. Нападението е станало на метри от Триумфалната арка във френската столица. Минути след стрелбата от полицията на Париж призоваха в социалните медии столичани и туристите да избягват района на „Шанз-Елизе“.

Стрелбата е станала около 21 часа местно време близо до магазин на Marks & Spencer. Изстрелите са предизвикали паника сред посетителите на магазина и туристите. В. „Паризиен” пише, че терорист – единак е открил стрелба от автоматично оръжие срещу двойка обходен патрул. Той е бил застрелян минути след атаката.

В. „Експрес” цитира свидетели, според които са чути два-три изстрела преди полицията да се намеси. В района на централния булевард се виждат и специални полицейски части за борба с тероризма.

До момента никоя терористична организация не е поела отговорност за нападението.

„Шанз-Елизе“ е популярна туристическа дестинация в Париж.

Нападението беше извършено точно по време на последните телевизионни дебати между кандидатите преди първия тур на президентските избори във Франци…