В обектива

Напрежение в Кьолн, мобилизираха 4000 полицаи


Над четири хиляди полицейски служители бяха мобилизирани в град Кьолн, за да предотвратят сблъсъци между поддръжници на „Алтернатива за Германия“ и протестиращи.

Крайнодясното движение провежда конференция, на която ще избере и политическото ръководство, което да поведе партията на предстоящите парламентарни избори.

Повече от 50 000 протестиращи ще излязат по улиците на града в знак на протест срещу конгреса на партията. ДПА предаде, че вече се е стигнало до сблъсъци между демонстранти и полицията.

Има високо напрежение в Кьолн, защото може да се стигне до челен сблъсък между поддръжници на „Алтернатива за Германия“ и протестиращи. Конгресът е двудневен.

Някои от протестиращите се опитаха да нахлуят в хотела, в който се е събрал политическият елит на партията. Социологическите агенции прогнозират, че тя ще прескочи прага и ще влезе в парламента.

Парламентарните избори в Германия ще се проведат на 24 септември тази есен. През последните две години политиката на Ангела Меркел на отворени врати към бежанците бе подложена на остри критики. Последните сондажи обаче показват, че нейната партия е първа политическа сила….