В обектива

Ердоган: Няма да мълча срещу тираните!


Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е наричан диктатор от международната общност, защото се противопоставя на тираните, предаде „Хюриет“.

Държавният глава смята, че е оплюван заради призивите за солидарност и единство срещу продължаващите конфликти в мюсюлманския свят.

„Как може човек да не се вслуша в гласовете на милионите мюсюлмански деца, които бяха убити в Сирия? Трябва да видите бащата, който държеше мъртвите си близнаци след химическата атака в Сирия“, заяви Реджеп Ердоган, който остро се противопоставя на режима на Башар Асад.

„Докога ще продължат тези престъпления, без да се плати цената за тях? Наричат ме диктатор, да продължават. Ние обаче ще продължим да надигаме гласовете си срещу тях“, добави още турският държавен глава.

През месец септември 2016 година Реджеп Ердоган заяви, че няма да иска разрешението на Башар Асад, за да влезе в Сирия. Думите му бяха по повод операция „Ефратски щит“.

По-рано през този месец пък турски министър призова режимът на Асад да бъде свален със сила, защото политическите опити са ударили на камък….