България Север, Спорт

Убедителни победи за лидерите в Неделната на Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Убедителни победи записаха лидерите в Английската неделна лига по футбол на Габрово в мачовете си от 21 кръг, играни тази неделя на спортен комплекс Трендафила.

Водачите в класирането „ФК Стеф“ надиграха Магазинът „Катрин“ с 11:2, след седем гола на Иван Лесев и два на Теодор Пенчев.

Преследвачите „ФК Трепни“ също отбелязаха единадесет гола, но получиха само един, от състава на „Лестър Сити“. Нено Караджов вкара шест, а хеттрик наниза Радослав Гутев.

В предварително сочения за дерби мач на кръга „Копакабана“ победи „Laziale“ с 6:1. С хеттрик се отличи Минчо Едрев, два гола добави и капитанът на победителите Климент Велев.

снимка: АНЛ – Габрово

Друг от водещите отбори „Палаузово“/Интерпауър/, постигна трудна победа, с няколко обрата в резултата, срещу „New Boys“, с 4:3. По два гола реализираха Христо Устапанов и Пенко Стефанов – Бате Пенко.

Борещият се за призовата тройка тим на „ВАС Етъра“ записа рядко срещан резултат в минифутбола 0:0, в мача си срещу „Боди Груп Експрес“. И двата отбора направиха много пропуски, а на висота бяха и двамата вратари Мариян Христов и Тихомир Петков.

„Идеал Стандарт Видима“ победи в здрав мач „FC Fresh“, с 2:0. Гол на Симеон Иванов и автогол на съперник, бяха напълно достатъчни за трите точки в актива на севлиевци.

„Eagles“ бе на път да сътвори немислимото, пропилявайки аванс от пет чисти гола, отбелязани през първото полувреме срещу „Гипсострой 08,“ но в крайна сметка спечели с 5:4. Закъснелият щурм на Ганчо Коларов и съотборниците му, достигна само за минимална загуба и само липсата на време попречи за запомнящ се обрат.

В друга интересна среща тимът на „Приятели“ показа хубава игра и напълно заслужено победи „ФК Старо Село“ с 3:2, след два гола на Ивелин Лалев и един на капитана Павел Лолев.

Заслужава да се отбележи изключително коректната игра на всички отбори през този 21 кръг. В осемте срещи бяха показани само три жълти картона, два на Ивайло Тодоров от „Laziale“ и един на Радомир Николов от „ФК Старо Село 777“. Игра се хубав футбол, с много оспорвани и динамични мачове, но феърплеят надделя, което е похвално.

Украшението на седмицата на спортен комплекс Трендафила бе в четвъртък, в отложената среща между „ФК Стеф“ и „ВАС Етъра“. „ВАС Етъра“ поведе с три безответни гола на полувремето, но през втората част, само за три минути, играчите на Павлин Колев сътвориха обрат, с четири бързи гола. До края се игра гол за гол, за да се стигне до финалното 6:5 за „ФК Стеф“. Хеттрик за „ВАС Етъра“ отбеляза Христо Минчев, а за победителите с два гола се отчете Иван Лесев.

През тази седмица в четвъртък ще се изиграят две отложени срещи, а в неделя на спортен комплекс Трендафила е поредният 22 кръг от АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730