Бизнес и Политика

Оптимизъм на борсите в Европа заради изборите във Франция


Курсът на еврото спрямо долара скочи до 5-месечен връх, „отразявайки“ отношението към първото място на първия тур на изборите за президент на Франция на независимия кандидат Еманюел Макрон, се посочва в анализ на „Капман Холдинг“.

Оптимизмът бе подкрепен и от социологически проучвания, според които Макрон ще победи и на втория тур на 7 май и ще стане следващият президент на страната. А това означава, поне към момента, слаба вероятност за излизане на Франция от ЕС.

Френските държавни 10-годишни облигации също поскъпнаха веднага след първия тур на изборите, доближавайки се до стойностите си от началото на годината.

Фондовите борси в Европа реагираха на „добрата“ новина – за каквато се смята почти сигурното към момента избиране на Макрон за президент на Франция – с повишение (по данни към обяд в понеделник). Особено ентусиазирана беше френската борса, като основният индекс САС 40 още сутринта на 24 април регистрира впечатляващ скок от 4%, коментират анализатори от „Капман Холдинг“.

Предупреждение за рискове: Търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.