В обектива

Деца бяха убити при въздушни удари в Сирия


Единадесет души, седем от които деца, бяха убити при въздушни удари в северната сирийска провинция Ракка, предаде „Ал Джазира“.

Сирийската обсерватория за правата на човека потвърди за жертвите. Цивилните са бягали от районите, контролирани от джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Заподозряна за бомбардировките е водената от САЩ коалиция. Местен активист предаде, че цивилните жертви на поредното въздушно нападения са 17.

Продължават ожесточените боеве в Ракка. Много цивилни са в капан и се опитват да избягат. Сирийските демократични сили (SDF), подкрепени от САЩ, продължават сраженията с „Ислямска държава“.

Според Сирийската обсерватория за правата на човека от месец септември 2014 година 1264 цивилни – 280 от които деца – са били убити при въздушни удари на водещата от САЩ коалиция срещу джихадистката групировка. Организацията посочва, че при въздушни удари на сирийския режим са били убити 10 915 цивилни, включително 2393 деца.

Организацията на обединените нации изрази загриженост за стотиците хиляди цивилни, които са в Ракка. Сирийският конфликт е отнел живота на близо половин милион души. Над милиона са ранените, а 12 милиона души напуснаха домовете си….