Спорт

ЦСКА разгроми Левски с 3:0, изчачи се до второ място в класирането


Отборът на ЦСКА-София разпиля Левски с 3:0 в дербито от четвъртия кръг на шампионския плейоф на Първа лига. Така играчите на Стамен Белчев изместиха „сините“ от второто място в първенството. Двата отбора имат по 56 точки, но „червените“ вече имат предимство след сериозната победа.

Дерби на терена на „Васил Левски“ не успя да се получи, тъй като още в 6-ата минута ЦСКА-София водеше с 2:0. Арсенио Нунеш (2) и Кирил Десподов (6) бяха първите, които отбелязаха точки за „червените“, преодолявайки защитата на Божидар Митрев, който изненадващо застана на вратата. Третото попадение дойде в началото на второто полувреме, когато Фернандо Каранга нокаутира „сините“ с глава в 53-ата минута, пише „Спортал“.

След кая на мача треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не скри огромното си задоволство от категоричната победа, която момчетата му извоюваха. Той поздрави футболистите си, но отчете факта, че е трябвало да реализират още попадения във вратата на „сините“.

„Мисля, че постигнахме победата благодарение на колективните действия на играчите. Този път си реализирахме положенията и съм щастлив. Това беше най-малкото, с което можехме да бием Левски. Поздравявам момчетата и публиката, която беше нашият 12-и играч“, заяви той, цитиран от „Блиц“.

„Щеше да е жалко да допуснем грешките, които допуснахме в предния мач с Левски. Има обаче какво още да се желае в нашата игра. Все пак съм доволен, все …