В обектива

Коктейли „Молотов“ в центъра на Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)


Сблъсъци избухнаха в Париж в района на традиционното първомайско шествие, предадоха световните агенции. Двама полицаи бяха ранени.

Полицията уточнява, че предизвикалите сблъсъците са били млади хора с маски и качулки. Те са се опитали да попречат на мирното протичане на похода за 1 май. Започнали са да хвърлят коктейли Молотов и други предмети по полицаите, охраняващи демонстрацията. Полицаите са отвърнали на атаката с гранати със сълзотворен газ.

Полицията е успяла да изолира около 150 души, предизвикали размириците във френската столица. Заради проявата на насилие обаче на няколко пъти самият поход, организиран от синдикатите по повод 1 май, беше прекъсван, уточнява ТАСС.

Шествието на Международния ден на трудещите се бе организирано от четири френски синдиката – Обща конфедерация на трудещите се, Солидарни, Работническа сила и Единна синдикална федерация.

Шест дни преди втория тур на президентските избори в редица френски градове имаше протести срещу Марин льо Пен, но и срещу либерализма на Макрон. В демонстрациите от Лил до Марсилия се включиха няколко десетки хиляди души.

Двамата кандидат президенти също имат предизборни прояви днес – Макрон в Париж, а Льо Пен във Вилпент….