В обектива

Путин и Меркел разговаряха в Сочи (СНИМКИ)


Руският президент Владимир Путин прие германския канцлер Ангела Меркел на среща в южния черноморски курорт Сочи, предадоха световните агенции.

„Русия, естествено, е важен партньор“, каза Меркел в началото на срещата. Путин изрази надежда двамата да обсъдят неуредените конфликти в Източна Украйна и Сирия.

„Трябва да използваме тази възможност да говорим за нашите отношения и за по-проблематични въпроси като Украйна и Сирия и може би други региони“, каза руският президент в началото на срещата в неговата резиденция в Сочи.

След края Меркел определи срещата като конструктивна. Двамата са обсъдили широк набор от теми, включително Сирия, Украйна и човешките права.

Бих искала да продължим да се опитваме да намерим решения на глобалните проблеми, отбеляза германският канцлер. Меркел подчерта отново важната роля, която играе Русия.

Германският канцлер Ангела Меркел призова своя домакин да помогне за спазване на правата на хомосексуалистите в Чечения. Апелът беше отправен на фона на съобщенията, че хората с нетрадиционна сексуална ориентация са подложени на преследвания в руската кавказка република.

Pycия ocъждa yпoтpeбaтa нa xимичecĸи opъжия, oт ĸoгoтo и дa e билo, и иcĸa пълнo и бeзпpиcтpacтнo paзcлeдвaнe oтнocнo aтaĸaтa c гaз зapин oт минaлия мeceц в cиpийcĸия гpaд Xaн Шeйxyн. Toвa зaяви pycĸият пpeзидeнт нa cъвмecтнaта пpecĸoнфepeнция в Сочи.

Bинoвнитe тpябвa дa бъдaт oтĸpити и нaĸaзaни, нo тoвa мoжe дa ce cлyчи caмo cлeд бeзпpи…