Бизнес и Политика

Велико Търново ще строи работнически общежития

Представителите на бизнеса във Велико Търново предлагат да бъдат изградени общежития, които да се ползват от служители, чието местоживеене не е в града. Идеята беше съобщена от кмета на Търново – инж. Даниел Панов – на форума „Силни региони за силна икономика“.

Все  повече високо квалифицирани кадри избират да заживеят и да работят във Велико Търново. Това е причината, по която бизнесът трябва да предложи на служителите си по-добри условия и работническите общежития са едно от възможните решения.

Във Велико Търново безработицата е около 2%. Града има голям принос за икономиката на страната. Макар, че в Търново се помещават водещи фирми, все още има недостиг на кадри. Давайки възможност за живот в града, в близост до местоработата, на служители и на техните семейства, града може да стане още по-привлекателен, не само за кандидатите за работа, но и за инвеститорите.

Велико Търново работи и по други програми, които облекчават бизнеса. Основно предимство на компаниите е това, че всички те предоставят актуална информация за свободните места и търсените кадри.