В обектива

$1 милиард глоби през 2016 г.


Властите на Ню Йорк са глобили през 2016 година жителите на мегаполиса с рекордна сума за цялата история на мегаполиса – 993 милиона долара.

В сравнение с предходната година общият обем на глобите е нараснал със 7 на сто, информира ТАСС. Според статистиката, чиновниците са връчили на нюйоркчани близо 70 000 известия, с които те се санкционират за това, че лошо прибират боклука си, не чистят тротоарите пред домовете си, вдигат шум в неподходящо време, извършват незаконна търговия и други противозаконни действия.

За три години подобни нарушения, свързани с всекидневието на жителите на града, са нараснали с над 50 на сто, а глобите са достигнали 184 милиона долара.

Глобите за неправилно паркиране са вкарали в бюджета на града през 2016 година 545 милиона долара, а това са 55 на сто от общата сума на глобите.

В същото време предприемачите в мегаполиса, за разлика от редовите граждани, са започнали да се държат по-дисциплинирано, сочи статистиката. Сумата на финансовите санкции, наложени на собственици на ресторанти и други малки предприятия, е намаляла до 27 милиона долара.

Опитваме се да научим хората да не пресичат на червено и да не замърсяват улиците. Намаляваме глобите за малки предприятия и административно наказваме жителите за нарушенията, които по-рано са се квалицифирали като престъпления, коментира данните говорителят на кмета на Ню Йорк….