В обектива

Русия отбелязва Деня на победата (ВИДЕО)


С военни паради в Москва и в много други райони на Русия страната отбелязва Деня на Победата във Великата отечествена война, предаде ТАСС.

Парадът в Москва беше на Червения площад. В него тази година участваха около 10 000 души, 114 единици наземна бойна техника, но без обещаните 72 вертолета и самолета. За първи път в парада бяха включени отряди на общоруското военно-патриотично движение „Юнармия“, девойки – курсанти от Военната свързочна академия „Будьони“ и Военно-космическата академия „Можайски“, както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот.

Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, беше представена от зенитно-ракетни комплекси „Тор-М2ДТ“ и зенитни ракетно-оръдейни комплекси „Панцир-СА“.

По традиция в механизираната част на парада се открояваше танкът от Великата отечествена война „Т-34“. След него преминаха многоцелеви бронирани автомобили „Тигър“, универсални бронирани автомобили „Тайфун-К“ и „Тайфун-У“, бойна машина на пехотата на платформа „Курганец-25“ и основна бойна машина на пехотата „БМП-3“.

Следваше колона от съвременни танкове – „Т-14 Армата“ и основният боен танк на руската армия „Т-72Б3“. Артилерията беше представена от комплекси „Коалиция-СВ“ и самоходни гаубици „Мста-С“, ракетни комплекси „Искандер-М“ и зенитно-ракетни комплекси „Бук-М2&qu…