Бизнес и Политика

Mobilibuy – виж, снимай и го купи!

Склонни ли сте да правите спонтанни покупки? Колко често Ви се случва да видите дреха на някоя витрина, но в момента нямате време да се отбиете, за да я купите? А, случвало ли Ви се е да харесате нещо, с което е облечен модела на някой билборд, но пък рекламата все пак не подсказва от къде да се сдобиете с тази находка?

Един израелски стартъп Mobilibuy помага именно на тези хора, които обичат спонтанните покупки. Чрез приложението на компанията всички ние можем да пазаруваме бързо и лесно в движение. Единственото, което трябва да направим е да снимаме онова, което ни харесва и веднага ще получим информация и възможност да го купим.

Според производителите приложението няма аналог в Израел, а единствените компании, които разполагат с подобен продукт са Amazon и Alibaba. Това, което прави израелската компания е да позволи на всеки търговец да внедри технологията в своята система и така да дадат възможност на клиентите си за по-лесен достъп.

„Комбинирахме дигиталния и физическия свят. Mobilibuy позволява да вземете какъвто и да е артикул, независимо дали го виждате на екрана на телевизора, на билборда, от списанието и просто да го заснемете, след което да го купите.“, обяснява създателят на компанията Коби Данон.

Това приложение действа двустранно – от една страна изключително улеснява потребителите, като им предоставя възможност да получат информация, а от друга страна дава възможност на компаниите да достигнат до по-голяма аудитория.