В обектива

Брутален побой в берлинското метро. Издирват източноевропейци


Полицията в германската столица Берлин разпространи снимки на двама мъже, заподозрени за брутален побой в берлинското метро в сутрешните часове на 4 март, съобщи „Шпигел“.

Инцидентът е станал на метростанция „Мерингдам“ – една от натоварените в подземната железница на немската столица. Двамата мъже се сдърпали с 33-годишен пътник и неговата приятелка.

Без причина те се нахвърлили върху мъжа и започнали да го удрят в лицето, докато той паднал на земята. След това го ритали многократно в главата. Според силите за сигурност нападателите са на възраст между 17 и 20 години, и са от Югоизточна Европа.

Свидетели на побоя се притекли на помощ, а нападателите замерили двойката с бутилка бира и ранили жената. Опитали се да издърпал чантата й, но без успех. Дамата е пострадала леко, докато пребитият й приятел е настанен в болница.

Силите за сигурност разпространиха снимки от инцидента и призоваха всеки, който има информация за мъжете, да се свърже с полицията.

Факти.бг припомня, че през миналата година Светослав Стойков – родом от Добрич – изрита в гръб 26-годишна германка в берлинското метро. В крайна сметка той бе арестуван от полицията….