В обектива

САЩ не се отказват от търговския протекционизъм


Съединените щати не се отказват напълно от правото си да наложат търговски протекционизъм. Това заяви финансовият министър на страната Стивън Мнучин, цитиран от световните агенции.

В Италия се проведе среща на високо ниво на Г-7, в която участваха представители на най-големите икономики в световен мащаб.

Министрите на финансите и ръководителите на централните банки на страните от Г-7 подписаха манифест за всеобхватно икономическо развитие. Документът ще постави основите на система за единна политика за постигане на равномерен икономически растеж.

В същото време обаче американският финансов министър заяви, че от Вашингтон не искат да са протекционисти, но запазват правото си да завият в тази посока.

„Ние не искаме де сме протекционисти, но запазваме правото си да бъдем протекционисти дотолкова, доколкото сме убедени, че търговията не е свободна и честна“, заяви Стивън Мнучин.

В Италия голямата финансова седморка е обърнала особено внимание на кибер престъпността във финансовата сфера и начините, по които може да се противодейства на хакерските атаки. Срещата се проведе на фона на мащабна хакерска атака в петък, която бе насочена и срещу редица банки и финансови институции….