В обектива

Все повече британци учат чужди езици


След референдума за излизане от Европейския съюз се е увеличил броят на британците, които учат чужди езици, съобщи в.„Индипендънт“.

Изданието се позовава на информация на мобилното приложение „Лингвист“, което помага на ентусиастите бързо и ефективно да научат желания от тях чужд език.

Данните на проучването показват, че след референдума има ръст с цели 91% на хората, започнали да учат поне един чужд език.

Най-популярен сред британците, свалили това приложение, е испанският език. От месец юни 2016 година насам има ръст с 427%, докато при френския процентът е 342.

Все повече британци са несигурни относно своето бъдеще и залагат на интензивното учене на чужд език, който увеличава възможността им за развитие, посочват експертите.

Създателите на приложението отчитат тази тенденция като положителна за Великобритания и за самите британци, които явно се чувстват несигурни за съдбата си и искат да се погрижат за своето бъдеще.

Наскоро председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че английският език бавно, но сигурно, губи важността си в Европа….