В обектива

САЩ обвиниха Асад в масови убийства


Администрацията на Доналд Тръмп обвини режима на Башар Асад в масовото убийство на хиляди затворници и изгаряне на телата им в голям крематориум извън столицата, съобщи „Ей Би Си нюз“.

Според американските служби крематориумът е бил използван, за да прикрие следите на ужасяващите убийства от страна на правителствените сили.

„Вярваме, че е изграден крематориум, за да се заличат масовите убийства, които се извършват в затвора Сайедная“, заяви Стюарт Джоунс, американски дипломат, следящ отблизо случващото се в Близкия изток.

Затворът в Сайедная се намира на близо 25 километра северно от столицата Дамаск. Режимът е обвиняван, че извършва мащабно прочистване на хората, които се противопоставят на Асад.

Американският дипломат заяви също така – позовавайки се на достоверни източници – че телата на много са били изхвърлени в масови гробове.

Войната в Сирия навлезе в седмата си година. Милиони сирийци бяха убити или ранени от началото на въоръжения конфликт, докато огромна част от населението напусна домовете си….