Бизнес и Политика

Стартира безплатната Лидерска академия за бизнес дами

За четвърта поредна година ще се проведе Лидерската академия, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). В академията могат да участват всички жени, заемащи мениджърски позиции, както и всички управляващи малък и среден бизнес.

Академията за жени-лидери стартира за пръв път през 2014г. Лидерската академия работи за подобряване на уменията и професионалното развитие на всички жени в бизнеса. Инициативата е подкрепена от Столична община и кмета на София – Йорданка Фъндъкова.

Инициативата се организира и финансира от компании, влизащи в Съвета на жените в бизнеса в България. Участието е абсолютно безплатно. Академията е в подкрепа на една от основните цели на Съвета – предлагане на програми за насърчаване и развитие на предприемачеството.

Основни направления са развитието на лидерски качества и умения, предприемачески дух и инициативност. Лекциите се водят от професионалисти от САП и УниКредит. Те ще се запознаят с участничките, ще им разкажат своите истории и ще им дадат ценни съвети.

„Лидерската академия се наложи като успешен модел за обучение. Виждаме, че все повече хора искат да участват. Подготвили сме актуална програма и се стремим да включим актуалните бизнес тенденции. Трябва да споменем, че всички дами, които се включиха в предишните издания на Академията, постигат невероятни резултати.“, казва председателят на Съвета инж. Боряна Манолова, която заема и позиция на главен изпълнителен директор в Siemens България.

За участие в Лидерската академия е необходимо да изпратите автобиография и мотивационно писмо на сайта на СЖББ. Крайният срок е 15 юни. Випуск 2017/2018 ще бъде формиран от 40 дами.