Спорт

Над 90 колоездачи премериха сили в първия кръг от Petrich DHI


Над 90 колоездачи от цяла България взеха участие в първи кръг от Българските даунхил серии, които се проведоха този уикенд по планинските склонове над град Петрич.

Южният ни град бе домакин на състезанието Petrich DHI, заради което бе построено и новото трасе „Папреница“, по което най-добрите планински колоездачи у нас премериха сили и умения в дисциплината спускане.

Специално изграденото трасе е с дължина 2756 м. и е разположено в ниската част на планината Беласица.

Състезателите, разделени в пет категории — Мъже 17+, Жени 17+, Юноши 15-16, Мъже 30+ и Hardtail — тръгнаха от хижа „Папреница”, за да финишират в подножието на планината.

Победител в оспорваната категория на мъжете стана Теодор Мавродиев (4:19.77) от град Петрич. Втори в класирането се нареди Стивиан Гатев с време 4:27.26, а третото място зае Росен Ковачев с време 4:27.54.

Това състезание беше едва първият кръг от Българските даунхил серии, като същевременно беше класифицирано и като UCI клас 3. За точки и за световната ранглиста имаха право да се състезават лицензирани колоездачи в категория „Мъже 17+“.

Международният колоездачен съюз (UCI — Union Cycliste Internationale) изпрати и свой комисар, който проследи цялата надпревара….