Бизнес и Политика

Foodpanda- част от международния гигант Delivery hero


Една от най-големите световни платформи за поръчка и доставка на храна, foodpanda, официално е се присъедини към международния гигант Delivery hero. С тази сделка, групата Delivery Hero утвърждава позициите си като световен лидер в платформите за поръчка и доставка на храна. На групово ниво, компаниите се очаква да извършват до над 20 милиона поръчки месечно в над 47 държави.

Според новия изпълнителен директор на foodpanda България, Ивайло Нецов, сливането ще осигури и на двете страни възможност за обхващане на нови пазари и достигане до рекорден брой потребители, както и огромно количество опит и знания, които Delivery Hero са натрупали през годините. Ивайло Нецов смята, че поръчката и доставка на храна за в къщи или в офиса е услуга, която ще се развива все повече в идните години. В днешното забързано ежедневие, всяка минута е важна и именно този тип услуги подкрепени и с огромно разнообразие от различни вкусове и храни дава възможност на потребителите да се фокусират върху по-стойностните за тях неща.

Сделката беше официално обявена в края на 2016-та, а самото сливане на двете компании е вече във финален стадии.

За подпомагане експанзията на Delivery Hero, с инвестиция от 387 милиона евро, се включи друга глобална интернет група и един от най-големите технологични инвеститори в света, Naspers.

„Поръчването и доставката на храни представлява привлекателна възможност за нас. Това е голям, недостижим и развиващ се пазар с потенциал за успех в широк спектър от…