В обектива

Тръмп изпрати втори самолетоносач към Корейския полуостров


Американските военноморски сили изпратиха втори самолетоносач към Корейския полуостров, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на двама служители на въоръжените сили.

USS „Роналд Рейгън“ ще проведе съвместни учения с намиращия се вече в региона USS „Карл Вънсън“, става ясно от информацията на неназованите източници.

Вторият самолетоносач на американския флот се е отправил към Северна Корея след завършване на техническите тестове. Няма информация колко време авионосците ще останат в региона.

Дългият близо 332 метра USS „Роналд Рейгън“ има екипаж от над 4500 души. Може да превозва близо 60 самолета, а цената му възлиза на $8.5 милиарда.

С изпращането на самолетоносачи към Корейския полуостров новата американска администрация в лицето на Доналд Тръмп иска да покаже решимост и да изпрати ясен сигнал към Пхенян.

Тръмп заяви, че е твърдо решен да сложи край на ядрените амбиции на севернокорейците. Те, от своя страна, не спират с изпитанията на ракети, което повиши градусите в региона.

Северна Корея смята, че американците и техните съюзници от Южна Корея провеждат съвместни учения, тренирайки бъдеща инвазия в страната….