България Север

Зрелищни вело надпревари в неделя

снимка: Община Габрово

Тази неделя, 21 май, в Габрово, ще бъде даден официален старт на шестото поредно издание на състезанието Gabrovo Challenge City DH. Събитието по традиция се провежда със съдействието на Община Габрово, като част от програмата на габровския Карнавал.

Заедно с това ще бъде дадено начало и на Българските градски серии за 2017 г., които представляват зрелищни байк състезания в централната част на избрани български градове, с общо класиране и ранкинг система. Тази година сериите ще се проведат за трети пореден път и включват общо 3 старта в сърцето на 3 града, първият от които е Габрово.

До момента за участие в екстремната колоедзачна надпревара са се регистрирани над 100 състезатели от цялата страна, както и няколко представители от Турция и Македония. Очаква се броя на състезателите в първи кръг от градските серии да надмине 120 човека, които ще се борят за призовите места в отделните категории.

Състезателното трасе е изключително интересно, дълго е 1 км и включва множество стълби, големи скокове, падове от сгради и други разнообразни препятствия. Трасето стартира от Техническия университет, преминава през парк Баждар и финишира при стълбите на Летния театър.

Тренировките за състезанието ще запонат в 9:30 и ще продължат до 12:30, след което предстоят квалификациите в 13:00 и финалите в 15:30. Всички, които искат да наблюдават атрактивното състезание, могат да го направят свободно по цялата дължина на трасето.

Втората спирка на сериите ще бъде следващата неделя, 28 май в Плевен. Организаторите от Консепт Криейтив до момента пазят в тайна третата локация от турнира, като издават само, че мястото ще бъде ново и много интересно. Очаква се да обявят кой ще бъде третия град от сериите по време на награждаването на победителите в Плевен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730