В обектива

14-годишно момиче е сред жертвите на атентата


14-годишно момиче е сред жертвите на терористичния атентат в Манчестър, съобщи „Скай нюз“, позовавайки се на информация на нейното семейство.

22-ма души бяха убити при нападението в „Манчестър Арена“ след концерт на американската певица Ариана Гранде, а десетки други бяха ранени.

Тийнейджърката Ейли Маклауд е сред убитите от атентатора самоубиец, който се взриви във фоайето на огромната зала след края на концерта. „Съкрушени сме и нямаме думи да опишем загубата“, заявиха родителите на младото момиче.

„Ейли беше жизнерадостно момиче, обожаваше музиката и Ариана Гранде“, споделиха нейните съкрушени родители. Те благодариха за подкрепата и топлите думи, които са получили в този трагичен момент.

Разследването по случая продължава. Британските сили за сигурност смятат, че терористична мрежа стои зад нападението, отговорност за което пое „Ислямска държава“.

Огромна част от присъстващите на концерта на американската звезда бяха тийнейджъри. Атентаторът е искал да отмъсти на САЩ заради бомбардировките срещу деца в Сирия.