В обектива

Проститутките в Гърция свалиха цените


Около 18 000 жени в Гърция проституират на цени, вариращи от 10 до 50 евро. Смущаващите данни бяха споделени от криминалисти на конференция под егидата на министър Скурлетис. Конференцията „По въпросите за сексуалното насилие“ беше посветена на проблемите и рисковете, пред които са изправени работещите в областта на сексуалната индустрия в Гърция. На форума участие взеха представители на полицията, университетски преподавате и граждански сдружения.

Според шокиращите данни на годишна база се реализират 11 и 12 милиона наемания на проститутки на територията на Гърция. Около 18 000 са жените, практикуващи най-древния занаят. Според докладите обаче новото е, че цели 35-40% от проститутките са местни гъркини.

Невероятно висок процент, който става все по-голям на фона на вихрещата се криза през последните години. Все по-ниско падат и цените на сексуалните услуги. В по-слабо развитите райони цените са паднали дори до 5 евро.

Средно, една проститутка в Гърция заработва около 80 000 евро, но само около 40 процента от тези пари остават за нея. Останалата част се поделя между сводници, трафиканти и мафиоти, гласят тъжните данни от статистиката….