Бизнес и Политика

Apple стартира безплатна академия за програмисти от цял свят

Компанията Apple се смята за един от най-големите технологични гиганти на нашето време. Сега купертинската компанията се нуждае от още служители, които да се грижат за успеха й. Apple иска да наеме младежи, завършили нейната Академия за програмиране в Европа.

Центърът за обучения се намира в Неапол, Италия и отвори врати миналата година. Курсистите се учат в продължение на година как да програмират и да разработват различни приложения.
Младежите, които взимат участие в програмата са от всякакви националности. Обученията са безплатни и се провеждат на английски език.

Сега предстои нов кръг на подбор, като кандидатствания ще бъдат приемани в няколко града – Мюнхен, Париж, Мадрид, Лондон, Неапол и Рим.
За новата „учебна година“ ще бъдат избрани 30 човека на възраст между 18 и 30 години. Курсовете се организират от университета „Фредерико Втори“ и Неаполския университет през есента.

Apple е създала над 1 млн. работни места в Европа. Тъй като в цяла Европа се наблюдава липса на достатъчно хора с необходимия опит, които да заемат свободните работни позиции, Apple съумява да намери решение – създава необходимите кадри сама.