Бизнес и Политика

Българи станаха част от Endeavor


Все повече български предприемачи с голям потенциал за развитие се присъединяват към световната мрежа на Endeavor. На 71-вия международен селекционен панел в Лондон през втората половина на май предприемаческата организация избра 28 нови бизнес лидери от 15 страни, ръководещи 20 компании. Сред тях са и 3-мата българи, излъчени от българския офис на организацията. Пресиян Каракостов e основател на базираната във Варна PubGalaxy – компания, която предлага комбинация от консултантски услуги и продуктова платформа за оптимизиране на приходите от реклами за премиум издатели. Виктор Викторов и Васил Георгиев са създатели на MyMall – онлайн магазин за облекла, обувки и спортна екипировка, развиващ дейност в България, Гърция и Румъния.

Международните селекционни панели са финалната фаза от детайлния процес на подбор, през който преминава всеки предприемач, желаещ да се присъедини към Endeavor. Кандидатите се явяват на серия от интервюта, за да бъде установен лидерският им потенциал и желанието им да подпомагат развитието на предприемаческата екосистема, както и за да бъдат оценени перспективите пред компаниите им да растат значително в бъдеще. Интервютата се провеждат от ментори и членове на борда на директорите на глобалната предприемаческа организация, а изборът на финала става с единодушие.

Като част от мрежата на Endeavor, Пресиян Каракостов, Виктор Викторов и Васил Георгиев получават достъп до експертизата на 3000 бизнес лидери и ментори от цял свят, както и до редица услу…