Спорт

ЦСКА спечели емблемата за колосална сума

Вторият опит за провеждане на търг за емблемата и имуществото на „ПФК ЦСКА“ АД се проведе успешно днес (30 май) в Кърджали. Процедурата по внасяне на оферти започна в 13:00 ч. на ул.Хан Аспарух №5, вх.В, ап.12, където се помещава канцеларията на синдик Дора Милева и приключи преди минути.

Победител в търга е ЦСКА-София на Гриша Ганчев. Офертата, която предложи представителя на фирмата „Ред Енимълс“ Иван Велчев – Кюстендлеца, е на стойност от 8 милиона лева.

За участие в търга документи бяха подали 4 фирми, които участваха и в първия търг – „ЦСКА – София“ чрез „Ред енимълс“ ЕООД, „ЦСКА 1948“ чрез представителя си Никола Газдов, както и фирмите „Еко депозит солюшънс“ EООД и „Интегрис лаб“ ООД.

Така става ясен новият собственик на активите и пасивите на фалиралия клуб. Първоначално общата сума възлизаше на 1,65 млн. лв., а най-ценна бе емблемата. Смята се, че притежателят на емблемата носи автентичността на клуба.

Първият търг през март беше провален заради сблъсъци на фенове с представителите на аматьорския клуб. За да предотвратят такива спречквания днес (30 май) бяха мобилизирани жандармерия и полицейски части от София и Пловдив.

Административният директор на ЦСКА-София Милко Георгиев бе щастлив от развоя на търга, но се изказа остро по адрес на представителите на ЦСКА 1948, обвинявайки ги в саботаж. Според него зад тях стои собственикът на Лудогорец Кири…