България Север

Кристина Сидорова положи клетва като народен представител

снимка: Фотокредит

Кристина Сидорова положи клетва като народен представител. Това се случи по време на днешното пленарно заседание в Народното събрание. „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се“, заяви от парламентарната трибуна габровският депутат.

Сидорова бе втора в листата на „БСП за България“ в 7-ми Многомандатен избирателен район Габрово и след като водачът й Кирил Добрев депозира своето желание за освобождаване от парламента, за да насочи усилията си в организационната дейност на Изпълнителното бюро на партията, тя зае неговото място в НС.

Досегашният лидер на общинската организация на БСП в Габрово Кристина Сидорова ще бъде заместник – председател на Комисията за борба с корупцията в Народното събрание, като се очаква да участва и във втора комисия, свързана най-вероятно с образованието.

След като днес Сидорова положи клетва тя освободи мястото на общински председател на левицата в Габрово и се очаква до няколко дни да бъде назначен временен титуляр, който да подготви провеждането на конференция, която да избере водач на местните социалисти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730