В обектива

В Русия отказаха хляб на травестит (ВИДЕО)

В руска хлебарница отказаха да продадат хляб на травестит, съобщиха руските медии, публикувайки и видеокадри от социалната мрежа „Вконтакте“.

На тях се вижда как двама екстравагантно облечени души се опитват да влязат в магазин и да си купят хляб, но собственикът им отказва и посочва, че няма да им продаде хляб на каквато и да е цена.

Според руските медии хората с камери са пранкъри, които умишлено са търсели подобен ефект от случката. А кой е брадатият мъж, който ги гони от хлебарницата?

Това е руският политическите и обществен деятел и предприемач Герман Стерлигов, който в началото на 90-те години е сред основателите на първата руска стокова борса „Алиса“. Той участва и в други бизнес проекти.

През 2004 година, заедно със своето семейство, казва сбогом на градския начин на живот и се отдава на земеделие. Той определя себе си като православен християнин, но не се причислява към нито една от съществуващите православни църкви.

Герман Стерлигов остро се противопоставя на абортите, както и на науката. Във веригата си магазини за продажба на хляб предлага био продукти. Минималната цена на хляб в магазините му е 750 рубли за килограм, посочва „Лента“.