В обектива

Мъж се опита да проникне в Белия дом

Мъж се опита да прескочи бариерите на Белия дом и да проникне в официалната резиденция на американски държавен глава, но бе задържан от службите, съобщи „Фокс нюз“.

Инцидентът е станал около 16:30 часа местно време. Мъжът се опитал да се прехвърли през оградата, покачвайки се на стойката за велосипеди, намираща се до оградата.

Районът за кратно бе отцепен от силите за сигурност, които са арестували нарушителя. Повдигнати са му обвинения за незаконно влизане в периметъра на Белия дом. Това не е първият подобен случай.

Междувременно „Скай нюз“ съобщи, че „потенциална катастрофа“ е била предотвратена във Вашингтон, след като полицията е задържала мъж, въоръжен с два пистолета.

Арестът е извършен в „Тръмп интернешънъл хотел“ – на няколко пресечки от Белия дом. 43-годишен мъж от Пенсилвания е задържан, след като в колата му са открити два пистолета, както и много патрони. Не е ясно каква е била целта на заподозряното лице.

Арестуваният е нямал разрешително за огнестрелните оръжия. Полицията води разследване по случая. Изяснява се защо американският гражданин е бил въоръжен и дали е планирал извършването на терористичен удар.