Спорт

Калин Бенчев за премеждията си на Рали „България“ 2017

Сезонът в Българския Рали Шампионат започна с провелото се Рали „България“ с център гр. Варна. За него от първо лице разказва известният автомобилен състезател Калин Бенчев:

„Състезанието бе с изключително тежък график, като екипажите трябваше да пристигнат във Варна още във вторник 16.05.2017 г., за да започнат с опознаването на отсечките и минаването на административен преглед.

Екипът ни бе изключително амбициран за победа и, разбира се, изключително концентриран по време на опознаването на отсечките, като в края на двата опознавателни дни имахме перфектни записки. Новото в това опознаване бе, че максимално допустимата разрешена скорост бе 70км/ч и се следеше с GPS през цялото време.

Автомобилът и сервизните автомобили, заедно с механиците, пристигнаха в петък сутринта за техническия преглед на #Proto1 и подготовка за шейкдауна, в които да тестваме автомобила и да видим докъде сме стигнали с работата по него през зимната пауза. Бяхме решили да намалим мощността му за сметка на издръжливостта, тъй като всеки един прототип се нуждае най-много от километри на състезателното трасе, за да може да се събира максимално много информация.

Така направихме три качвания по известната „Аладжа Манастир“, като видяхме, какво имаме за донастройване и къде грешим. Екипът се прибра заедно с автомобила в бокса и след проверка на основните агрегати се насочи към официалното откриване на състезанието в центъра на Варна. За …