България Север

Кошмарна случка: Каракачански кучета нахапаха жена край Гъбене!

Снимката е илюстративна.

Кошмарна случка се е разиграла в четвъртък в махала Борското, намираща се в габровското село Гъбене. Жена е била нападната и хапана от глутница каракачански кучета, собственост на чужденец, живеещ в селото. За това алармира читател на „Габрово Нюз“, изпратил ни своя сигнал на редакционната поща info@gabrovonews.bg.

За щастие при нападението жената не е получила тежки животозастрашаващи наранявания, разминавайки се с по-леки, но болезнени такива и със сериозна уплаха. За неприятния инцидент потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

От полицията съобщиха за „Габрово Нюз“, че пострадалата жена е получила лека телесна повреда. Установен е и собственикът на кучетата, извършили нападението. Случаят се изяснява. Заведена е преписка и се извършва проверка за условията, при които биват стопанисвани четириногите животни.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, ако не бъдат предприети конкретни мерки и свободните разходки на каракачанските кучета из селото и махалата бъдат ограничени, съществува реална опасност следващия път на мястото на пострадалата жена да бъде някой друг или дете.

Публикуваме писмото, адресирано до „Габрово Нюз“, с надеждата, че ще бъде обърнато внимание на проблема от компетентните служби и институции, с цел недопускане на подобни инциденти в бъдеще.

„Във въпросната махала, с 5-6 живущи, се е настанил чужденец (има голяма доза сигурност за неговото съмнително психично състояние) и с другарката си и отглеждат безброй каракачански кучета. Абсолютно при липса на каквито и да е пригодени за тази цел съоръжения.

Освен непрекъснатия нощен шум от тези наистина не виновни за нищо зверове, очевидно вече е опасно и за разходка по улицата на махалата. Прескачат полу-съществуващото псевдо ограждение и при последния такъв случай – наша роднина е зверски нахапана.

Моля, обърнете внимание на това! Сигурен съм, че органите, посетили случката във вчерашния ден, ще вземат мерки, но колкото повече гласност се даде на случая, толкова по-бързо въпросният чужденец ще прекъсне с отглеждането на тези животни, вместо овце.

Да не говорим, че той и неговата дама обитават някакво, меко казано подобие на жилище.

Извинявам се за безпокойството по тази тема, но от вчера се мъча да си представя, ако на мястото на въпросната нахапана жена беше 3-годишното ми дете? Не мисля, че на такова огромно куче ще му трябва не повече от едно ухапване и скок върху детето, за да тъгуваме след това всички, през целия си останал живот.

Благодаря и се надявам чрез медията Ви, информацията да стигне до колкото може повече способни да съдействат. Не за изселването на въпросната двойка. Те мога да се лекуват, сигурно. Просто да се махнат тези големи и красиви животни, и да намерят наистина дом. Тези хора ги измъчват мислейки си, че ги отглеждат“, пише в сигнала до нас.

Ако и Вие станете свидетели на подобен инцидент или нещо, което ви е направило впечатление, не се колебайте и ни сигнализирайте на редакционния телефон или ни изпратете снимки/видео на пощата на info@gabrovonews.bg, както и на страницата ни в социалната мрежа. Ние ще ги направим публични.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730