В обектива

Путин: Американски хакери може да са ударили изборите в САЩ

Руският президент Владимир Путин заяви, че е възможно американски хакери да са се намесили на президентските избори в Щатите в края на миналата година.

Пред „Ен Би Си“ държавният глава подчерта, че хакери от всяка една страна, включително Щатите, могат да стоят зад атаките по време на президентската кампания.

„Хакерите могат да са навсякъде. Могат да са в Русия, в Азия, дори в Америка, Латинска Америка“, заяви Владимир Путин. „Може дори да са хакери в САЩ, които много професионално са изместили фокуса към нас. Можете ли да си представите нещо подобно?“, заяви руският президент.

След победата на републиканеца Доналд Тръмп на изборите заваляха обвинения към Кремъл за интервенция на американските избори. От Москва категорично отричат да имат каквато и да е вина, докато самият Тръмп заяви, че демократите използват руската карта, за да оправдаят загубата си на вота.

След встъпването в длъжност службите започнаха разследване срещу Тръмп за предполагаеми връзки с Русия. Американският президент отрича да има каквито и да е близки отношения с руснаците.