В обектива

Северна Корея: САЩ не могат да прихванат ракетите ни!

Севернокорейските власти са убедени, че въоръжените сили на Съединените американски щати не могат да прихванат техните ракети. Това заяви представител на стратегическите сили на корейската народна армия в интервю за централната новинарска агенция KCNA.

Преди дни американците проведоха успешни изпитания на системи за противоракетна отбрана в Тихия океан. Представителят на Пхенян описа действията на САЩ като провокация.

„Техните безразсъдни действия ясно показват, че нашите стъпки към укрепване на ядрените сили в името на отбраната са правилното решение“, заяви представителят на Северна Корея.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров значително се увеличи. Пхенян обвини американците и техните съюзници, че се готвят за инвазия в страната.

След встъпването си в длъжност президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че иска да бъде сложен край на ядрената програма на Северна Корея. Американският държавен глава призова Китай да окаже помощ за убеждаване на Пхенян да спре с изпитанията.