Спорт

Изненада! Бистришките тигри се намърдаха сред елита (ВИДЕО)

Сензационно отборът на Витоша (Бистрица) влезе в Първа лига. Тигрите надвиха съперниците си от Нефтохимик с 1:0 в баража за Първа лига, като за първи път в своята история ще играе в родния елит. Тимът на Костадин Ангелов надделя с гол на Офоте Пол в 57-ата минута на „Трейс Арена“ в Стара Загора.

В герой на вечерта се превърна Пол Отофе, който вкара единственото попадение в 58-ата минута.

За Витоша това е историческо постижение. Досега тимът никога не се е подвизавал сред най-добрите, пише „Блиц“.

След предпазливо начало и първоначално разузнаване. Двата тима се вкопчиха в здрава битка по всички части на терена. Интересните положения пред вратите обаче, липсваха преди почивката. В 21-ата минута, след центриране от корнер, Яни Пехливанов прати топката във вратата на Витоша. Голът обаче бе отменен заради нарушение в атака на Хазуров.

Между 24-ата и 30-ата минута тимът на Нефтохимик стигна до няколко мелета пред вратата на съперника, но без никакъв резултат.

Фатална за бургазлии се оказа 58-ата минута. Пол Отофе засече с глава отлично центриране от дясното крило на Стоянов и прониза безпомощния страж Янко Георгиев — 0:1!

До края на срещата гостите не успяха да постигнат нещо, освен няколко разбърквания пред Василев и се разделиха с Първа лига.

Витоша стана едва вторият отбор от село, участник в елитната ни дивизия. Единственият досега е Олимпик (Галата), който през 1997/98 година иг…