В обектива

Паника и ужасяващи сцени в Торино

До ужасяващи сцени се стигна в Торино по време на футболния мач между Ювентус и Реал (Мадрид), игран в Кардиф. Привърженици на „старата госпожа“, събрали се на площада „Сан Карло“, панически се втурнаха в различна посоки.

В центъра на северния италиански град беше създадена фен зона, на която на големи екрани торинци можеха да гледат финала в Шампионската лига. През второто полувреме обаче се стига до паническо бягство.

Италианските медии пишат, че бягството може да е причинено от падането на метална конструкция. Има версия, че заради хвърлена бомбичка са се чули силни писъци и хората са помислили, че става въпрос за терористичен атентат.

Стотици фенове на Юве са се разбягали в различни посоки. При паническото бягство и създалата се суматоха много са били ранени. Няма информация за жертви.

„Ла Стампа“ написа, че 700 души са били ранени, повечето от които са се разминали с леки наранявания или прорязвания от счупени бутилки на земята. Полицейското присъствие на централния площад е било засилено.

Най-малко петима от ранени са в тежко състояние, включително 4-годишно дете с травма на главата. „Шокиран съм, беше като „Хейзъл“, сподели привърженик на Ювентус, визирайки трагичните събития от 1985 година на стадион „Хейзъл“ в Брюксел. Тогава фенове на Ливърпул тръгват към тези на Ювентус. 39 души загиват, след като са притиснати към бетонна стена вследствие на панич…