В обектива

С 50 куршума полицията спряла терора на Лондон бридж

С 50 куршума полицаите са ликвидирали лондонските терористи, съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на ръководителят на полицейското звено за борба с тероризма Марк Роули.

Той призна, че полицаите са ранили неволно цивилен, но няма опасност за живота му. Това е станало при операцията по обезвреждането на терористите.

Достигнахме значителен напредък в разследването, но ни предстои още много работа. Постигнахме съществен напредък и в установяването на самоличността на тримата нападатели, разкри Марк Роули.

Терористите в Лондон, които убиха седем души и раниха десетки други, са били убити от силите за сигурност осем минути след подадения сигнал, съобщи Би Би Си.

Първият сигнал към полицията е бил подаден в 22:08 часа местно време. Осем минути по-късно и тримата предполагаеми нападатели са били мъртви.

Британската полиция разкри, че първо бял ван се е врязал в пешеходци на Лондонския мост. Трима мъже след това са излезли от него и са атакували хора на пазар, намиращ се близо до моста. Терористите са носели на кръста бутафорни експлозиви, посочиха службите.

48 души са хоспитализирани след атаката. Част от тях са били намушкани с нож от нападателите. Един от ранените е полицейски служител, но няма риск за живота му.