Бизнес и Политика

120 компании участваха в благотворителното щафетно бягане Postbank Business Run

Над 120 компании от различни бизнес сектори взеха участие в благотворителното бягане Postbank Business Run. Състезанието се проведе вчера на територията на Бизнес Парк София. Това е най-мащабното междуфирмено състезание. То се организира от спортен клуб „Бегач“ и се подкрепя от Postbank.

Това е четвъртото издание на щафетното бягане и в него участваха точно 250 отбора, съставени от повече от 1000 човека. В състезанието участваха и деца на възраст между 4 и 16 години, който се състезаваха помежду си в Kids Run.

Тази година отделно състезание имаше и за изпълнителните директори и висши мениджъри. То се състоя малко преди основното Business Run. Тиймбилдингът събра над 12 хил. лв., които ще бъдат дарени за проекта на фондация „Сийдър“ за организиране на трудотерапия за деца и младежи и за проекта на фондация „Воден път“, който ще осигури водна рехабилитация на деца с увреждания.

Всички участници бяха лично наградени от изпълнителният директор на Пощенска банка. Победител стана отборът на СУ „Св. Климент Охридски“, който успя да финишира за 56 минути и 47 секунди. Миналата година отборът зае второ място, след SAP Top Team, които пък тази година заемат втората позиция.

Челната тройка оформя отборът на Actavis. Победителите получиха позлатена щафета, а отборите на второ и трето място – посребрена и медна. В състезанието за изпълнителни директори и висши мениджъри най-бърз беше Йордан Гинев от компания Innotec International.