Бизнес и Политика

Huawei отново ще опита да свали Apple от трона

Китайската компания Huawei отдавна се бори да заема челна позиция като най-големият производител на смарт устройства. Huawei е най-големият конкурент на Apple и Samsung. Сега компанията представи два нови ноутбуци към своята линия MATeBook.

Двете устройства са снабдени с най-новите процесори на Intel и работят с Windows 10 Anniversary Edition.  Matebook D е по-големият от двете устройства. Той е снабден с 15,6-инчов дисплей и FullHD резолюция. Процесорът Kaby Lake от Intel работи заедно с графичен ускорител NVIDIA GeForce 940MX. Оперативната му памет е 16 GB.
Цената на това устройство ще бъде около 800 долара.

По-малкият модел MateBook X е с 13-инчова матрица с Quad HD резолюция. В него също за заложени процесори на Intel – Core i5 и Core i7. По-малкият модел трябва да изпълнява ролята на фирмен ултрабук на компанията. Той идва със 128-512 GB SSD. Не разполага, обаче с активно охлаждане. За сметка на това батерията му е с капацитет 5449 мАч и гарантира работа до 10 часа.

Huawei ще опита да пребори MacBook на Аpple. И двете устройства, които китайският концерн представя, всъщност имат достатъчно добри параметри да опитат да свалят краля от трона му. Цената също не е за подценяване. Макар и MateBook Х да дойде с двойно по-висока цена от по-голямото устройство, пак ще бъде по-евтино от MacBook, но притежава редица от неговите добри функции. Предстои да видим дали Huawei ще успее да се наложи и в този сектор на технологиите.