Изкуство и Общество

Враг на Путин за протестите в Русия

Изявлението на Навални вчера беше логичното продължение на съгласието му да отиде на „Сахаров“. Ние в тази ситуация на 29 май веднага отказахме, написа в профила си в фейсбук Михаил Ходорковски.

За сцената никога не сме се съмнявали. Мислех си, когато колегите са съгласни, че ще намерят решението. Съжалявам, че не е така.

Излизаш на улицата, където сме свидетели на масови фестивали, включително от пропутински организации, което е очевидна провокация. Дали беше времето и мястото за това? Не съм убеден.

Задържането на Навални, очевиден ход на властите, е добро нещо за него в тази ситуация. Тези, които са на улицата с лозунги, сериозно рискуваха, Засега се отърваха само със задържане, но това не е най-лошият вариант.

В условията на преките конфронтации с хората има коренно различни гледни точки на една платформа. Възможни са и още по-неприятни последици. Въпреки това, хората сами да решат.

Нашата позиция е там, където се провеждат митинги по план, да продължи набирането на средства за „Безсмъртния полк“. В Москва ще излизаме на улиците без плакати. Нашата Правозащита ще помогне на задържаните, завършва Ходорковски.