Изкуство и Общество

Клинтън сравнява Путин с Хитлер. Вижте коментара на руския президент

Руският президент Владимир Путин коментира думите на Хилъри Клинтън, която преди време сравни държавния глава с нацисткия лидер Адолф Хитлер.

Пред камерата на американския режисьор Оливър Стоун Путин заяви, че не е бил изненадан от сравнението на бившия държавен секретар на САЩ, която загуби президентската надпревара през 2016 година.

„Това не беше нищо ново за нас. Познаваме я лично, тя е енергична жена. Ние също можем да направим най-различни сравнения, но заради политическата култура се въздържаме от подобни крайни думи“, заяви руският президент.

През 2014 година Хилъри Клинтън заяви, че действията на Путин в Крим й напомнят на тези на Адолф Хитлер, който през 1939 година въвлече света в кървава война.

Крим беше анексиран от руснаците през 2014 година след провеждане на референдум, който не беше признат от Украйна и международната общност. След анексирането и заради конфликта в Източна Украйна ЕС и САЩ наложиха санкции на Кремъл.

Владимир Путин коментира различни въпроси пред американския режисьор. В продължение на две години Оливър Стоун проведе няколко срещи с Путин за документалната лента, която разглежда геополитическите нюанси на руската вътрешна и външна политика.